◊ STOŁÓWKA rok szkolny 2017/2018 REGULAMIN

Stołówka szkolna jest czynna od poniedziałku do pi±tku
w godz. 11.30 - 14.00



 
Jadłospis 11.12.2017 - 15.12.2017
Poniedziałek 11.12.2017
Zupa z groszku łuszczonego marchew,pietruszka,cebula,groch łuszczony,kiełbasa,makaron(m±ka makaronowa pszenna)
  przyprawy: li¶ć laurowy*,ziele angielskie*,majeranek*,czosnek,pieprz*
Jajko w sosie koperkowym jajko,¶mietana,m±ka pszenna
  przyprawy: koperek,pieprz*,lubczyk*
Ziemniaki ziemniaki,koperek
Ćwikła buraczki,chrzan tarty*
  przyprawy: sok z cytryny,pieprz*
Herbata z cytryn± herbata,cytryna,cukier
Wtorek 12.12.2017
Zupa ziemniaczana marchew,pietruszka,por,ziemniaki,m±ka pszenna,¶mietana,masło
  przyprawy: natka,lubczyk*,pieprz*
Porcja mięsa  schab b/k,cebula,olej,¶mietana,m±ka pszenna
z sosem przyprawy: czosnek,majeranek*,kminek*,pieprz*,papryka*
Kasza gryczana  
Surówka sałata lodowa,papryka,olej
  przyprawy: pieprz,szczypiorek,koperek
Herbata malinowa hebata malinowa,cukier
   
¦roda 13.12.2017
Zupa pomidorowa marchew,pietruszka,por,przecier pomidorowy,ryż,m±ka pszenna,¶mietana,masło
z ryżem przyprawy: natka pietruszki, lubczyk*
Kotlet drobiowy filet z kurczaka,jaja,bułka tarta,olej
  przyprawy: lubczyk*,pieprz*,papryka*
Ziemniaki ziemniaki,koperek
Surówka kapusta kwaszona,marchew,cebula
  przyprawy: natka,pieprz*,olej
Herbata malinowa hebata malinowa,cukier
Czwartek 14.12.2017
Zupa ogórkowa ogórki kwaszone tarte,marchew,pietruszka,ziemniaki,cebula,m±ka pszenna,masło,¶mietana
  przyprawy: czosnek,natka,lubczyk*,pieprz*
Makaron  filet z kurczaka,makaron(m±ka makaronowa pszenna),szpinak,olej,masło
z kurczakiem i szpinakiem przyprawy: czosnek,pieprz*,papryka*
Kompot z jabłek  
Pi±tek 15.12.2017
Zupa brokułowa (marchew,pietruszka,por,brokuły,seler,kasza jęczmienna,¶mietana,masło)
  przyprawy: natka,lubczyk*,pieprz*
Paluszki rybne filet z mintaja,bułka tarta,olej
Ziemniaki ziemniaki,koperek
Surówka kapusta pek,pora,marchew,ogórki kwaszone,cebula,olej
  przyprawy: czosnek,koperek,pieprz*
Herbata z cytryn± herbata,cytryna,cukier
 
Składniki alergenne w potrawach zaznaczone s± wytłuszczonym drukiem
*Przyprawy mog± zawierać ¶ladowe ilo¶ci produktów alergennych 
takich jak gluten z pszenicy,gorczyca i seler.
 
 
 
 
 
 
 









 
 
 



Jadłospis przygotowuje: p. Ewa Szpond - intendent
 
:: Życzymy smacznego ::
© sp4j - 2016r